2022. október 24., hétfő

Októberi ÍróTesóm Julia RedHood

 

Most, hogy újra visszatértem a regényem megjelenésével az írók világába, találtam egy jó kis csoportot a Facebookon. ÍróTesók a neve.

Havonta kerülnek össze írótesó párok, akik egymás munkásságát népszerűsítik.

Októberben az írótesóm Julia RedHood. Most őt mutatom be a kedves olvasóknak.

 


Az írás gyerekkora óta az élete része. Az első történetét tizenhárom évesen írta. Széles az érdeklődési köre, ezért több zsánerben is kipróbálta magát. A kedvenc műfaja a regény, kisregény és novella. Húszévesen vette fel a Julia RedHood nevet.

Történetei kamaszoknak, illetve fiatal felnőtteknek szólnak.

Most az Örökség című könyvét ajánlom nektek, mely e-könyvként ingyenesen letölthető az alábbi linken.

https://play.google.com/store/books/details?id=vcEYEAAAQBAJ&fbclid=IwAR1RzxcPPQldPZT-mm3JcnNMY-oJMtwqKuJqh7mcQ7f4z29yboxSII5sAFg

Történet egy különös fiúról, egy különös világban. Az első szerelem és a félelem a saját sorsunktól.

Caleb Jamiesont apja halála után szörnyű álmok gyötrik. Egy nőt lát, aki meg akarja kaparintani őt. Caleb, egy ajándék révén, amit még apjától kapott, rájön arra, hogy a világunk egészen más, mint amilyennek mi érzékeljük. Közben megismer egy lányt, aki segíteni akar neki abban, hogy megtalálja saját helyét a borzalmak birodalmában.

 Ez pedig a könyv trailere.

https://www.youtube.com/watch?v=tNZP5ta-_PQ

További művei is folyamatosan kerülnek publikálásra, ami azt jelzi, hogy amennyire ideje engedi, kis gyermeke mellett is aktívan ír.


Már a Védtelenül című regényének két kötete is elérhető.

Regény a családról, őszinteségről, önmagunk kereséséről és a feltétel nélküli szeretetről.

Jacob egy átlagos srác. Szülei válása azonban felforgatja az életét. Édesanyjával marad, akivel megromlott anyagi körülményeik miatt arra kényszerülnek, hogy bérbe adják tetőtéri szobájukat. Leonard és fia, Damien érkeznek a floridai Melbourne Beach-re. Jacob anyja unszolására összebarátkozik Damiennel. Hirtelen egy család lesznek, és a két fiatal is gyorsan közel kerül egymáshoz. Különböző személyiségük azonban gyakori vitákat, csipkelődéseket szül, de bármi történjék a ragaszkodás mindennél erősebb. Jacob igyekszik megvédeni a kissé gőgös, makacs és cinikus Damient, mivel a legkisebb trauma is kárt tehet a testében. Lassan kezdi megismerni saját, addig rejtőzködő énjét, ahogy Damien eltitkolt érzelmeit.

Az élet nem mindig olyan, mint amilyennek elképzeljük, a sors nem biztos, hogy jó lapot oszt, de ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Jacob és Damien története az elfogadásról mesél, egymás és önmagunk elfogadásáról. Arról, ha szeretünk, bármire képesek vagyunk, államokat átutazni a másik boldogságáért és megbocsátani a megbocsáthatatlant.

Első kötet:

https://play.google.com/store/books/details?id=SNZ-EAAAQBAJ

Második kötet:

https://play.google.com/store/books/details?id=YJeWEAAAQBAJ

 Készítettem vele egy rövid interjút is:

Mennyire része az életednek az írás, mióta írsz?

Tizenhárom éves korom óta írok. Minden nap egy kicsit. Túl sok ötletem van, amiket ki kell írnom magamból. Nagyon szeretem csinálni, szerintem addig fogok írni, amíg az eszem és a fantáziám engedi.

Miért választottad a Julia RedHood nevet?

A valós nevem az írói nevemből könnyen kitalálható, egy kis angoltudással. Nagyon tetszett nekem Stephen King regényében az egyik női szereplő neve. Ezért lett Julia, a vezetéknév pedig utalás a valódi nevemre.

A napnak melyik időszaka az, amikor inkább írással tudsz foglalkozni?

Jelenleg kisgyerekes anyuka vagyok, egyelőre itthon. Délután, ha alvásidő van és este lefekvés után írok.

A könyveid, írásaid főként e-könyvként tölthetőek le, illetve fejezeteket osztasz meg az oldaladon. https://www.facebook.com/redhood.julia Tervezed nyomtatott kiadást is?

Egy nyomtatásban megjelent írásom van, illetve egy novellám. Nemsokára megjelenik a kisfiamnak írt mesém, más írókkal közösen készített kötetben.

Google Play Könyvek, Smashwords és Wattpad felületeken publikálok, minden írásom ingyenesen letölthető, olvasható. Én élvezem ezt, szívesen szórakoztatok másokat, szabad vagyok az írás terén.

Közel hét éve írok interneten és ez nekem így tökéletesen megfelel. Számomra az a fontos, hogy legyen olyan ember, akinek örömöt okozok, ha rátalál a történeteimre, nem igazán tartom szükségesnek a nyomtatott formátumot.

Ezen írásoknak vannak állandó olvasói?

Igen. Minden felületen. Van, aki visszatérő olvasóm, szinte mindent elolvasott eddig tőlem.

A történeteid kamaszoknak, fiatal felnőtteknek szólnak. Van oka, hogy ezt a célközönséget választottad? Hogyan viszonyulsz ehhez a korosztályhoz?

Igazság szerint a történeteim témája határozza ezt meg. Régebbi írásaim kizárólag felnőttekhez szóltak. Én érzésből írok, azt, ami jólesik, s mivel már édesanya vagyok az írásaim is megváltoztak. Mindent másként látok, szívesebben írok egyszerűbb, inkább szórakoztató történeteket.

Amikor írsz, a történeteid mennyire a fantázia szüleményei, illetve vannak-e saját tapasztalataid, amiket az írásoknál felhasználsz?

Érzed-e úgy, hogy az írásaiddal üzenetet is közvetítesz az olvasóid felé?

Valahogy mindig belekerülnek a történeteimbe a saját tapasztalataim, de nem tudatos. Visszaolvasom és látom, hogy ott vagyok a sorok között. Aki olvas tőlem, az megismer engem. Próbálok üzenetet közvetíteni, de nem túl bonyolult, filozofikus üzenetet. Például ilyen egyszerűeket, hogy mit jelent szerintem az őszinte, feltétel nélküli szeretet.

Sablonos kérdés, hogy milyen terveid vannak a jövőre nézve, mégis megkérdezem, hogy mi most az, amit a legjobban szeretnél az életedben megvalósítani?

Ezen gondolkodnom kell. Most nekem minden szuper, magánélet és az írás terén is. Teljesült két nagy vágyam: vannak olvasóim, ismerik az emberek a nevemet és édesanya vagyok. Ha mégis kívánhatnék, akkor egy szép kislányt kérnék, mert kell itthonra egy tesó, és talán szívesen megjelennék még antológiákban.

Köszönöm a válaszokat. Kívánom, hogy a vágyaid teljesüljenek, s örülök, hogy fiatal íróként már szép számú olvasód van.

Sok sikert kívánok a továbbiakban!

Novemberben új írótesóm lesz, akit majd szintén bemutatok itt is.

Nincsenek megjegyzések:

KIEMELT BEJEGYZÉS

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

Népszerű bejegyzések