2021. szeptember 22., szerda

Az illúzió határán

 

Az illúzió határán

 

„Isten azért adta nekünk az álmot, hogy átkukucskálhassunk a másik oldalra.” -José Eduardo Agualusa

 

 


Alexander az alakváltó harcosok vezére volt, aki egyre több szörnyeteggel végzett, akárcsak társai. A puhatestű, gyíkszerű lények azonban nem akartak elfogyni, folyamatosan jöttek, síkos testeik már az egész utcát ellepték.

Heléna is beállt a harcolók közé. Ő a mágiát használta, de Alexander különös fegyvert is adott neki, melyből erős fény jött elő, a szörnyetegek pedig a fény hatására összeestek, s nem mozdultak többé. Az amazonnak azonban elég volt a kezét feltartania, s abból is hasonló fényt küldött a lények irányába, akik eleinte egyesével közeledtek felé, majd pedig egyre többen támadták. Alexander és Brendon mellé álltak, és együtt harcoltak a szörnyek ellen, de egy idő után azt vette észre, hogy már egyedül van. A férfiak eltűntek mellőle. Segítségért kezdett kiabálni, mert egyszerre tízen is rátámadtak, ám senki sem sietett a segítségére. A lények már majdnem leteperték, meg is sebesítették, amikor különös hang hallatszott valahonnan, és a támadói visszavonultak.

A karjából folyt a vér, fejében pedig különös hangokat kezdett hallani. Folyamatosan azt mondta valaki, vagy valami, hogy ne harcoljon tovább, hanem álljon át a szörnyek táborába, hiszen ő is szörnyeteg valahol. Szemeivel kereste, hogy ki vagy mi mondja ezt. Akárki is az, képes a telepátiára. Egyelőre azonban nem látott semmit.

A hang a fejében egyre furább érzéseket generált a lelkében. Már nem a harc volt a lényeg, hanem egy erős érzelmi kötelék, amely életeken, évezredeken keresztül ívelt közöttük.

Eufórikus hangulatba került, tudta, hogy olyan találkozásban lesz része, ami alapjaiban változtatja majd meg az életét.

      Ellenfelek vagyunk drágám, ugye te is érzed, hogy mi akkor is összetartozunk, ám ezt a harcot meg kell vívnunk egymással.

      Nem tudok és nem is akarok harcolni veled.

Hosszú barna hajába belekapott a szél. Blúzából tépett le egy darabot, mellyel elkötötte a karját, de érezte, hogy sok vért veszített, és hogy csökkent az ereje is. Belső vívódás után elindult a legközelebbi épület felé, mely színház volt valamikor. – Tényleg színház az élet? Vajon mi a valóság? Miért most élek, ebben a korban? Miért kell harcolnom azzal, akivel több életen át szerettük egymást? – jöttek a gondolatai zsinórban.

Amikor a színház bejáratához ért, a hatalmas kapu kitárult, és ő belépett. Széles lépcsőkön indult felfelé, s a lelke azt súgta, hogy nem szabad harcolnia azzal a valamivel, akit még nem is látott, viszont azt is érezte, hogy ez a sorsa ebben az életben, bántania kell őt.

Az első szintre érve egy különös alak mozgott néhány méterre tőle. Ember formája volt, de még sem ember, nem is alakváltó, hanem a szörnyek vezetője. Amikor egymással szemben álltak, telepatikus úton vették egymás gondolatait, néhány percig élvezték azokat a csodálatos érzéseket, amik kavarogtak bennük, majd mindketten készen álltak a harcra. Könnyek lepték el az arcukat, de mindketten tudták, hogy a sorsukat nem kerülhetik el. Almiron, mert így hívták a lényt Heléna sérült karját támadta, melyből újra bugyogni kezdett a vér, majd folyamatosan vált el a testétől. Másik kezét a férfi felé irányította és hatalmas fénynyaláb találta el, amit ő nem is akart elkerülni. Holtan esett össze. A lány az ölébe vette a fejét, különös bőrét simogatta, és hullámos hajába túrt. Az ő ereje is fogyóban, ájulás határán volt. Alakváltók, mágusok kiáltozását hallotta, hogy megölte a szörnyek vezérét, most nem lesz, aki kordában tartja őket. A lények azonban közös tudattal rendelkeztek, s vezérük nélkül már nem harcoltak tovább.

Helénát gyógyítani próbálták a társai, de az élet már belőle is kiszállóban volt. Erős hívást érzett, hogy kövesse a szeretett lényt.  

 Almiron már az erdő szélén várta. Amikor Heléna melléért, megfogták egymás kezét. Mindkettejükben ott vibrált az a két szó – egyek lettünk – miközben energia testükkel haladtak az erdő mélye felé, majd megszűntek e földi síkon létezni. Magasabb dimenzió felé emelkedtek…

A történetet álom ihlette, mely 90 %-ban a leírtak szerint történt, csupán neveket találtam ki, és a színházi helyszínt adtam meg a harcuk helyéül.

Az álom nagy hatással volt rám. Sok történetet írtam már álmokból, mindig fontos információkat hordoztak. Számos álmom volt, ahol a kezemben különleges erő volt. Az álom után mindkét karom megfájdult, tudtam, hogy ezt már nem csak a törések okozták.

Erős energiák vannak, és sok mindent kell elengedni. Egy hónappal később azt álmodtam, hogy egy fekete szerkezetet kötöttek a karomra, és hallottam, éreztem, hogy bugyog valamilyen folyadék a karomban.  Ekkor kicsit csökkent a fájdalom a karjaimban…

Az álmok az igazi valóság? Beleláttam valamibe? Ami nem a jelenlegi földi, hanem egy másik dimenzió? Talán egy másik idősík is? Ki tudja...?



Nincsenek megjegyzések:

KIEMELT BEJEGYZÉS

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

Népszerű bejegyzések