2013. január 18., péntek

Valóban semmi sem az, aminek látszik...

Egyre többször szembesülök azzal, hogy sok minden nem az, aminek látszik, s ezzel biztosan nem vagyok egyedül.



Nemcsak az írási kényszerem csökkent, hanem az olvasási is. Utóbbi talán még jobban, mint az írás, ami főleg a számítógépben, neten való olvasást jelenti. Azért eljut hozzám néhány írás üzenete, csak az a baj, hogy azok is ellent mondanak egymásnak. Az egyik azt mondja, hogy vegyem végre kézbe az életemet, a másik meg azt mondja, hogy ne csináljak semmit, hagyjam megtörténni az életemben azt, ami meg is fog. Akkor most, hogy is van ez? 

Mióta Magyarországon vagyok annyi megélésem volt 3 hónap alatt, hogy az tíz évre is elegendő lenne, de ez nem új keletű, mert mikor jó dolgok történtek velem, azok is zsinórban jöttek, most kemény élethelyzetek jöttek, s az élet így is megy tovább. 

Az tény, hogy az elengedés, elfogadás területén kemények voltak a megélések, most viszont már nincs mit tovább elengednem. 

Ma jöttem haza a lányoméktól, unokáztam a héten, és a munka mellett most albérletet is kerestünk.
Az álláshirdetéseknél már olvasok a sorok között, és nem dőlök be sok hülyeségnek, bár soknak nem dőltem be eddig sem, most viszont az albérlet hirdetéseknél is belefutottam valamibe, ami felháborít, elkeserít, elkedvetlenít.
Ha kevés pénzzel kapunk munkát, egy normális albérlet kifizetése után még meg lehetne élni Budapesten. Ez ismét egy paradoxon.Itt anyumnál tudnánk lakni, de semmi munka nincs, ha meg messzebb találunk munkát, lakni, élni nem tudunk hol. 

Ezért nagyon olcsó albérletet kerestünk, ami messze van attól amit igazán szeretnénk, de ameddig csak egyikünknek lesz munka, nem tudunk jobbat. Vannak is ilyen hirdetések, azonban mindegyik egy irodához visz, ahol a telefon végén közlik, hogy ők egy iroda, de nem közlik, hogy milyen, vagy melyik, és hogy be kell fáradnom egy VII. kerületi címre, ahová kapucsengővel lehet bejutni, és fizessek be 6.900 Ft-ot, és akkor ideadják nekem a tulajdonos telefonszámát. Többszörösen gyanus, mert az ingatlan irodák nem szoktak a vevőktől, bérlőktől pénzt kérni, s mi a garancia, hogy olyan számot adnak, ami valós, vagy talán a hirdetett ingatlan sem valós. 

A lányom elvitt bennünket egy kis körútra Újpesten, hogy ha oda akarunk költözni, akkor kicsit ismerkedjünk a környékkel. Elmentünk néhány hirdetett utcába is, sajnos sehol sem volt kitéve, hogy kiadó lenne ingatlan, de láttunk olyan minigarzonokat, amilyeneket hirdetnek. 

Azért már húzós, hogy egyesek ebből akarnak pénzt húzni. Vajon hogyan vették rá az ingatlan kiadókat, hogy bízzák meg őket, bár,ha idősek, könnyen belementek, remélve, hogy így ki tudják adni. Az utolsó telefonom alkalmával az egyik hölgy már szinte gépiesen kérdezte, hogy "így is érdekel az ingatlan?" - mármint, hogy fizetnem kell azért, hogy megadjanak egy telefonszámot. Közöltem, hogy nem. Azért ez már gyomorforgató, nem? Vagyis lehet, hogy nincs is olyan ingatlan, amit meghirdetnek. 

Eszembe jutott Ibiza, mikor ott is kerestünk albérletet. Voltak esetek ott is. Angolok csinálják azt, hogy lekoppintanak képeket, és meghirdetnek egy ingatlant, ami épp jó lenne, s mikor felvesszük a kapcsolatot, akkor közlik, hogy ők  éppen Angliában tartózodnak, de ha egy havi lakbért egy pénzügyi cégen keresztül utalunk, akkor ők elküldik a kulcsot, és csak akkor kapják meg a pénzt, ha mi a kulcsot. Egyszer elmentünk a címre, olyan házszám nem is létezett, a szomszédok pedig sosem hallották a hirdetőnek megadott nevet sem. 

A magyarok is igen találékonyak... S találtam három különböző címmel hirdetést és ugyanazok a képek voltak, az egyik az Apródon, a másik az Expresszen, a harmadik az ingatlan.hu-n. Eltérő név, telefonszám, cím, de a fotók meg ugyanazok. 

Egyébként találtunk olyan részeket Újpesten, amik tetszettek, csak még minden bizonytalan. A páromnak már lenne munka, nekem még nincs, de egy fizetésből nem tudnánk megélni egy albérlet kifizetése után, nem beszélve a két havi kaucióról, vagyis minimum 150.000-et kellene leperkálni, hogy elindulhasson a bérlés. Akkor most hogyan tovább?

Ha valaki budapesti olvassa a blogom, s tud olcsó albérletet Újpesten, kérem keressen meg. magdi.lena7@gmail.com
Köszönöm

Nincsenek megjegyzések:

KIEMELT BEJEGYZÉS

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

Népszerű bejegyzések