2020. május 23., szombat

A szegénység karmája, avagy a spirituális emelkedés 3.


Hogyan tudjuk a szegénység tudatunkat megváltoztatni?

Erre van több féle praktika, mely működhet mágiával is, de saját magunk is kialakíthatunk egy szokásrendszert.
  1.       .  Először is fel kell ismerni, hogy ha valami rosszra fordult az életünkben, azt bármilyen nehéz is elfogadni, de azért mi vagyunk a felelősek, vagy a mostani, vagy valamelyik előző életünkbeli tettünk miatt.
  2.        .Meg kell változtatni a saját gondolkodásmódunkat. El kell engedni azokat a gondolatokat, amelyek negativitást tartalmaznak. Nem szabad elkeseredni, mások panaszaival azonosulni. Meg kell érteni, hogy nem erre születtünk és hinni kell abban, hogy a jólét, a gazdagság igen is benne van a sorsunkban. HIT, HIT.
  3.       . Meg kell tudni, hogy karmikus tartozás-e, vagy generációs, örökölt teher. Vagy esetleg valamiféle átok okozza.
  4.    S talán a legfontosabb, hogy úgy kell tenni, mintha már gazdagok lennénk, ne csak álmodozzunk róla. Minden nap el kell képzelni, hogy elegendő pénzem van, ha valaki nagyobb gazdagságra vágyik, akkor azt, hogy nagyon sok pénze van. Vizualizáljuk, hogy megvettük, amire vágyunk, elmentünk abba az országba, ahová úgy gondoltad, sosem fogsz tudni eljutni, vagy hogy segítettünk valakiknek, akik rászorultak. S nem elég vizualizálni, de át is kell érezni, amit akkor éreznénk, amikor megvalósul. S hálát kell adnunk a sorsnak, és érezni kell a hála érzetét is.
  5. Az életemből számos példa mutat erre, hogy mennyire tudtam alkalmazni ezeket a dolgokat. S most ismét itt tartok. Szó szerint megélhetési gondok vannak, és mégis úgy kell tenni, mintha minden rendben lenne. Most az érzése ennek elég nehéz, amit ez a karatén helyzet méginkább megnehezítette a bezártság érzésével.

Ismét egy közmondást hozok példának.

„Szegény embert még az ág is húzza!”  
Igen, lehet ez is egy lehetséges hozzáállás. Hagyjuk, hogy így legyen?

Karmikus szegénység:

A legjellemzőbb tulajdonsága az, ha szegény családba születünk bele, és a családban sok viszály és baj is volt gyerekkorunkban.

A szegénység azonban nem mindig jár együtt boldogtalansággal. Ám ha szegény és boldogtalan gyerekkorunk volt, akkor az biztos jele a karmikus szegénységnek. S ha azt tapasztaljuk, hogy nem is tudunk haladni, akkor ez a szegénység KARMIKUS, tehát előző életünk hibáinak következménye.

Viszont, ha szegény családba születtünk, akkor a karmikus szegénység feloldása könnyebb, mintha valaki gazdag családba születik, és felnőttként lesz szegény, sikertelen.

  Ebben az esetben az előző életben komolyabb bűnök elkövetése is lehetséges, mivel a negatív karmikus következmények súlyosabbak. Aki gyermekként szegény volt, az könnyebben alkalmazkodik a nincstelenséghez felnőttként, sőt, könnyebben is tör ki belőle, hiszen tudja, mi az, hogy spórolni, beosztani. De akit egyszer magasba emeltek, aki megszokott egy bizonyos életszínvonalat, annak nagyon nehéz kitörnie a karmikus szegénységből. Ebben az esetben is lehet oldani, de sokat kell tanulnia annak, aki ki akar mászni a szegénység csapdájából.”


A karmikus szegénységben élő embernél karmikus kísérők jelenléte is gyakori. Előző életünkben elkövetett hibáink miatti haragosok, ellenségek szellemei is ránk tapadhatnak, akik csak arra vártak, hogy leszülessünk. Ebben az esetben nem csak a szegénység utal arra, hogy karmikus gondok vannak, hanem a körülöttünk előforduló paranormális jelenségek is figyelmeztetnek.

Életem során számos esetem volt szellemekkel is. Voltak, akiket magam küldtem át, de volt, hogy szakembereknek kellett megszabadítaniuk tőlük. Viszont kifejlődött az évtizedek alatt, hogy megérzem a jelenlétüket.

Azt gondolom, hogy valamelyik életemben sokaknak ártottam, valami nagyon rosszat tettem. S bizonyt ezeket le kell dolgozni.

A karma törvénye: amit adunk, azt kapjuk vissza, de nem biztos, hogy az adott életünkben. Minden egyes cselekedetnek van egy megfelelő következménye, és minden eseménynek, történésnek van egy oka, melyre visszavezethető.

Akármit csinálsz, és akármennyit is keresel, nem elég, hogy színvonalasan meg tudj élni, és folyamatosan csak adósságokkal küzdesz? Akkor itt az ideje elgondolkodnod azon, hogy egy előző életből hozott karmikus teher, szegénység lehet rajtad!
Gondolataink átkalibrálása

  •        Ha már felismertük a helyzetet, amiben vagyunk, akkor az áldozat szerepéből át kell magunkat tenni a felelősségvállalók közé. Ha hagyjuk, hogy továbbra is áldozatok legyünk az élethelyzetben, jelen esetben a karmikus szegénységben, megtehetjük, de ha felelősséggel, bátorsággal teszünk azért, hogy a helyzetből kikerüljünk, akkor ez megoldható.
  •          Nem minden esetben a pénz hiánya a probléma forrása. Lehet, hogy a helyzet felismerésével, egy egyszerűbb döntéssel is megoldható egy helyzet, s nem kell hozzá pénz. De a mai világban sajnos a szegénység, a nélkülözés legtöbbször valóban a pénz hiányával köthető össze.

·         Az áldozat szerepéből való kikerülés lépései:

1.       El kell felejteni, hogy áldozatok vagyunk. Nem szabad úgy gondolni magunkra, hogy buták, ügyetlenek vagyunk, s hogy úgy sem tudjuk megcsinálni, s ezzel leértékeljük magunkat. Ha ilyen gondolatunk jön, azt át kell fogalmazni. (Az álláskeresésnél kemény változtatás volt nálam. Egyes állásoknál azt mondtam, hogy oda úgy se vesznek fel, idős vagyok, vidéki vagyok, túlképzett vagy épp alulképzett vagyok, nő vagyok, stb. Aztán átfordítottam a gondolatot, és csak olyan állásokat kezdtem megpályázni, ahová korábban úgy gondoltam, hogy úgy sem rúghatok labdába. S működött, de előtte kemény csalódásokat kellett átélni.)
2.       Vegyük számba, miket tudunk megtenni, és ne az akadályokra összpontosítsunk.
3.       Új szokásokat kell kialakítani a régi belénk nevelt, életünk során felvett berögzült szokások helyett. Olyanokra, amelyek használatával pozitív reakciókat érhetünk el.

Néhány spirituális törvényszerűség a szegénység megszüntetéséhez a https://thetahealingkozpont.hu/penz-es-boseg-aramlas-spiritualis-torvenyei/ oldalról, ott kifejtve olvasható, és akinek van kedve, részt vehet egy bőség tanfolyamon is.

  1.        Szeressük magunkat. Szeressük a pénzt.
  2.        Legyünk folyamatosan a hála, az öröm és az elfogadás állapotában.
  3.        Adni kell, hogy kapjunk is.
  4.        Azt kívánjuk másnak, amit magunknak szeretnénk.
  5.        Ha ötletek jönnek, tegyünk, cselekedjünk, tegyünk lépéseket a megvalósításukra.
  6.        Ha azt a munkát végezzük, amit szeretünk, akkor a pénz is jobban áramlik.
  7.        Hasonló emberekkel lépjünk kapcsolatba, mint mi vagyunk.
  8.        El kell engedni a jövőtől való félelmeket.
  9.        Legyen hitünk, önbizalmunk, helyes önértékelésünk.
  10.   Mi vagyunk a felelősek mindenért, ami az életünkbe jön.

(Amikor erre a honlapra jutottam, miközben fotót kerestem, már kész volt eddig a blogom. Látható, hogy amiket leírtam előtte, sok az azonosság, s ez engem megerősített.)

Amiket összeírtam, magamnak is fontos feladat. Nem elég ugyanis, hogy elolvasom, vagy bárki elolvassa, ezeket alkalmazni kell, napi szinten. Én is kinyomtatom, hogy mankóként figyelmeztessen, mit is kell csinálnom.

Folyt. köv.



Nincsenek megjegyzések:

KIEMELT BEJEGYZÉS

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

Népszerű bejegyzések