2022. február 10., csütörtök

Az EBV vírus kontra különböző megbetegedések 3.

 Az EBV-nek 4 stádiuma van, és a másodikban a legfertőzőbb.

1.  stádium. Amikor bekerül a véráramba, még nem csinál semmit, csak szaporodik és vár az alkalomra, hogy beindítsa a közvetlenebb fertőzés fázisát. (fizikai kimerültség, nincs elég pihenés, kiürül a szervezetből a cink és a B12, vagy érzelmi trauma ér – pl. haláleset), a vírus megérzi a stresszhelyzet által létrehozott hormonok jelenlétét, és cselekszik.



Azonban a vírus az 1. stádiumban még sebezhető, viszont, ha viszont nem mutatja ki semmi a jelenlétét, mi sem tudjuk, hogy küzdeni kellene ellene. Az EBV sok olyan betegségnek okozója, amit még ma is csak rejtélyes betegségnek neveznek.

2.  stádium. Amkor már készen áll a vírus arra, hogy a test ellen forduljon, s meg is mutatja magát. Mononukleózis alakul ki. Nyaki nyirokcsomó duzzanat. (nekem tényleg van már vagy 2-3 éve, hol lemegy, hol visszajön, a covid óta viszont állandósult). Magas láz, lép és máj megnagyobbodás. A lépem fájt vezetés, ülés közben, mintha nyomta volna valami, és állandóan fel voltam puffadva. Az immunrendszer harcba kezd a vírussal. Ez a csatározás azonban személyenként eltérő lehet, és attól is függ milyen EBV törzset kapott el a beteg. Ebben a fázisban keresi az EBV az otthonát a szervezetünkben. Általában a lépet, májat támadja meg. Az ott felhalmozódott mérgekkel táplálkozik a vírus. A vírusnak van egy baktérium haverja is, a Streptococcus. Amikor az immunrendszer a vírus és a baktérium ellen is harcol, sajnos össze tud zavarodni.

3. stádium. Amikor megtelepszik a vírus a májban, lépben, egyéb szervben, és szó szerint fészket rak ott. Ha antitesteket keresnek, már fognak találni, ami azt jelenti, hogy már volt fertőzés. Csakhogy azt nem vették figyelembe, hogy a vírus még mindig a szervezetben van, csak a véráramban nem mutatható ki. Valahol fészkel, és lehet tünetmentes is valaki, de ha agresszívebb törzs jött az utunkba, akkor a fészekből is komoly gondokat tud okozni. A jelenlegi orvostudomány lehet még nem lát összefüggést a vírus és pl. máj nagyobbodás között. Ebben a fázisban a vírus háromféle mérget is termel, amiket tévesen diagnosztizálhatnak. Baktériumnak hitt tünet, lehet, hogy Lyme kórra jellemző tűneteket okoz pl. A vírus sejtek száma növekszik, egyre több toxikus mellékterméket bocsátanak ki. Ezek egy idő után elpusztulnak ugyan, de a tetemük továbbra mérgező a szervezetben. Ezek a mérgek károsítják az idegrendszert, összezavarják az immunrendszert. S ezt a speciális méreganyagot a 3. fázisban bocsátja ki a vírus, s ezzel megakadályozza, hogy az immunrendszer megtámadhassa a vírust. A májfunkció lelassul, nem tudja megfelelően kimosni a méreganyagokat. Kialakulhat a Hepatitis C. Csökken a gyomor sósavtartalma, a bélcsatornák toxikussá válnak. Néhány ételt nem tud megemészteni, ezekre leszünk érzékenyek. Lupus – már az EBV vírusnak a fertőzése. Amíg az immunrendszer fel van dúlva, a káoszt kihasználva egy másik szervet is betámad. Pl. a pajzsmirigyet. Az EBV okozza a pajzsmirigy legtöbb rendellenességét, betegségét, még a rákot is. Amikor befészkeli magát a pajzsmirigybe, az immundrendszer próbál közbelépni, és gyulladás alakul ki. Több millió nőnek lesz enyhébb vagy komolyabb pajzsmirigy alulműködése. Az immunrendszer kalciumzárványokkal próbálja körülzárni a vírust a pajzsmirigyben, ezek azok, amiket göböknek ismerünk. Sajnos nekem is van 2. A vírus végül cisztává alakul. Ha nem eszünk elég kalciumban gazdag ételt, akkor az immunrendszer a pajzsmirigy megoldásokhoz, akkor a kalciumot a csontokból vonja el. Azon vírussejtek, amiket nem sikerült göbökbe zárni, zavarja a test működéséhez szükséges hormontermelést is. (súlygyarapodás, kimerültség, ködös gondolkodás, memória zavar, depresszió, hajhullás, álmatlanság, töredezett körmök, izomgyengeség – lehet több tünet is egyszerre.)

A vírus intelligens. Stratégiai célból fészkeli magát a pajzsmirigybe, az endonkrin rendszert akarja összezavarni. Nő az adrenalin termelés, ez pedig a vírus kedvenc tápláléka, s ha megerősödik, támadni tudja a végcélját, az idegrendszert.

4.      4.  stádium. Végcél, az idegrendszerben okozni gyulladást. Ezt az immunrendszer normál esetben nem hagyná, azonban ha a 3. stádiumban eléggé legyengült, és éri még valamilyen fizikai vagy komoly lelki, érzelmi sérülés, a vírus kihasználja a sebezhetőséget. (Nálam rengeteg összejött). S a vizsgálatok nagy része nem mutatja ki, mert még nincsenek olyan mérések, amivel lehetne szűrni. Ha valahol sérült az ideg, veszélyhelyzet hormont bocsát ki, amit az EBV észlel, odaküldi a seregeit és rácsatlakoznak a sérült idegekre, és gyulladásban tudja tartani akár évekig is az adott területet. Az ilyen vírusfertőzések az izomfájdalom, izületi fájdalom, lágypontok, hátfájás, kéz és láb bizsergés, zsibbadás, migrén, folyamatos kimerültség, szédelgés, úszó homályok a szemben, álmatlanság, nyugtalan alvás, éjszakai verítékezés. Az ilyen tüneteknél fibromialgiát, krónikus fáradtság szindrómát, vagy reumás izületi gyulladást állapítanak meg, s a kezelések nem jók rá, mert ezek a tünetek már az EBV vírus 4. stádiumú fertőzése. Nőknél a menopauza tünetei is lehetnek, s sajnos keverik is.

A négy stádium leírását Anthony William: Gyógyító médium – a krónikus és gyógyíthatatlan betegségek mögött rejlő titkok c. könyv alapján írtam. Melyben az EBV-nek 6 típusát is leírja, amik szerint én az EBV-3-sba tartozom. A legrosszabb az EBV-6, ami már kis gyerekkorban is tünetet okoz.

A könyvben sok olyan dologról is olvasok, ami teljesen másként van, mint ahogy eddig tudtuk. Ahogy a gyógyszeripar rákattant pl. a lyme-kórra, a depresszióra, a menopauzára, stb. Nem is úgy van, ahogy tanultuk, hallottuk, tudtuk…

A neten is találtam egy kicsit bővebb dolgot a vírusról, de látszik, hogy bár már sokat fejlődött a tudomány, több kutatás is volt, még mindig sok a hiányzó információ.

https://www.pharmindex-online.hu/het-sulyos-betegseggel-is-osszefuggesben-van-az-epstein-barr-virus

Mit lehet tenni?

Nem vagyok gyógyszerpárti, így nem is vagyok hajlandó gyógyszereket szedni, a vérnyomáscsökkentőt se kellett volna. Gyulladáscsökkentőt szedtem, de az is csak egy rövid ideig hatott, amikor refluxot okozott, azt is abbahagytam.

Kipróbáltam eddig is sok mindent, ami nem gyógyszer. Csontkovács, többféle masszázs, gyógytorna, jóga, Reiki, Tai- Chi és Csikung gyakorlatok, többféle csodának kikiáltott krém, balzsam, még méhpempőt is ettem, étrendkiegészítők, gyógyfürdők – 5-öt is kipróbáltam 2021-ben. Fizio-terápiás kezelések, ultrahangos, tangertor, önmasszázs, kézmasszázs, stb. S nem segített semmi.

1.    1. Meg kell találnom egy olyan mozgásformát, amit segíteni fog. Jövő héttől edzés is része lesz az életemnek.
2.       Meg kell találni olyan szervezetbe bevihető valamit, ami kiírtja a vírust
3.       Valószínűleg olyan élelmiszerekkel is meg kell barátkoznom, amiket eddig nem szerettem és nem is ettem meg.
4.       Még több információt beszerezni, és főleg megfelelően szelektálni.
5.       Ha elolvasom a könyvet, talán okosabb leszek.
6.       Öngyógyítás kéz és talpmasszázssal, alkotással – végre összeállt bennem, mi lesz a következő könyvem, belső erővel, hittel.
7.       S most próbálok ki egy új terméket, amit még tesztelek, remélem, hogy ez beválik…

https://www.youtube.com/watch?v=otgnuwR6w8o







Nincsenek megjegyzések:

KIEMELT BEJEGYZÉS

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

A világ tényleg annyi, amennyit látunk belőle? - 'SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!'

Népszerű bejegyzések