Az erősödő fájdalmak, és hogy csökkent az energiaszintem, nincs meg bennem az a nagy nyüzsgés és pörgés, de még az igénye sem, ami oly jellemző rám, arra figyelmeztet, hogy lépnem kell valamit.
Januártól folyamatosan hagyom el a
vérnyomás csökkentőt. Elhagytam a tejcsokit is. Most ismét új külső szerekkel
próbálkozom. De iszom a kollagént, szedek Omega3-at, multivitamint. A D
vitamint már 9 éve napi szinten. Azt hiszem, ez segített át a sok traumán, mert
olyankor háromszorosát is bevettem, mint szoktam. Tornázom, vettem maszírozókat
is. Önmasszázs.
És eldöntöttem, hogy legalább olyan szintre szeretném
a karjaimat, kezeimet, mint 20 éve voltak. S ehhez nekem kell megtalálni a
megoldást.
Eléggé kézenfekvő, hogy az EBV vírus okoz
nekem ennyi gondot.
Ráadásul arra is rájöttek, hogy a korona vírus gyulladásos folyamatai aktiválták az EBV-t, s az okozza a post covid tüneteket. Nekem még most is vannak post covid
tünetek.
Az EBV vírus egy rejtett járványt hozott létre, az USA
lakosságának 70 %-ában van jelen az életükben valamilyen formában, s
valószínűleg a világ minden szintjén, lehet máshol még magasabb arányban.
Sajnos az orvostudomány még nem tud sok mindent róla, de az biztos, hogy a
covid elbújhat mellette.
A vírus a 20. század elején már jelen volt, de csak
1964-ben fedezte fel Epstein és Barr, akikről elnevezték. Időskor előtt nem is
nagyon okoz komoly tüneteket, talán bizonyos genetikai adottságúaknál, vagy
legyengült immunrendszer esetében.
1960 előtt még nem voltak kiugró esetek, most
magyarországi viszonylatban írom, s főleg a saját tapasztalataim alapján. S
persze 1960-ban születtem. Anyum szegényesen étkezett, mikor terhes volt velem,
ami a csontjaimra, fogaimra is negatívan hatott anno.
1960 után jöttek létre az állami gazdaságok, Tsz-ek,
és megváltozott a termelés. Nem volt vetésforgó, nem pihent a föld, rendes
trágya helyett műtrágyát kezdtek el használni stb. A vetőmagokat is olyan
eljárásnak vetették alá, ami már nem azt a termést hozta, mint korábban. A
termények, zöldségek, gyümölcsök már nem tartalmazzák azokat az anyagokat,
amikre a szervezetünkre szüksége van.
Amikor a Nonival foglalkoztam, talán 17 éve, több tanulmányt is
olvastam, pl. a paprikáról. Ami nagyon egészséges növény VOLT. Korábban
tartalmazott nagy mennyiségben
béta-karotint,
káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, B-, C- és E-vitaminokat és folsavat
is.
Ma
már jóval kevesebb van benne, s van, amiben már nincs is. Ahogy a többi zöldség
sem tartalmazza azokat az összetevőket, amiket korábban.
Az
élelmiszerekbe olyan anyagok kerülnek, amik tovább rombolják a szervezünket.
Ilyen pl. a húsok, főleg sonkák összeragasztásánál használt thrombin enzim.
Vagy
a főzési, étkezési szokások, amiket elhitettek velünk. Pl., hogy a disznózsír
egészségtelen, használjunk növényi olajat. Majd mindenki átállt az olajra,
sajnos velem együtt. S mikor a szervezetünk már nem tolerálja az olajat, akkor
kitalálják, hogy mégis a disznózsír a jó. Csakhogy már sokunkban kárt okozott
az olaj. Vagy a margarin stb.
Vagy
a só. Azt mondják, egészségtelen. Pedig a nátrium könnyen kiürül a
szervezetünkből, amit pótolni kell. Csakhogy a forgalomban lévő sók már annyi
mindent tartalmaznak, amik szintén rombolják a szervezetünket, az
immunrendszerünket. Kóser só, tiszta só. Ami nem könnyen beszerezhető, de a
tudatos életváltáshoz, ezt is fel kell kutatni.
Tehát
az immunrendszerünk védekező képessége lecsökkent, ami nem egyik napról a
másikra alakult ki.
Ha
mondjuk 1960-ban az emberek immunrendszere egy 100 %-os oszlopon mondjuk 90 %
volt. Az alábbi diagrammon az én saccolásom szerint ez mostanra jól lecsökkent.
(Ez nincs sehol, csak egy saját elképzelés, de úgy érzem, hogy van benne
igazság.)
Ezért van az, hogy az emberiség egyre több ételallergiától
szenved, nehezebben visel minden betegséget, könnyebben el is kapja. Olyan
betegségek alakulnak ki már gyerekkorban, ami a mi időnkben még nem volt.
Persze nem lehet
általánosítani, mert a jó gének és tudatos életmód esetében ez nem mindenkire
vonatkozik.
Az EBV-nek vannak agresszív és kevésbé agresszív törzsei is.
Utóbbiak sokaknál tünetmentesek.
A vírust többféleképpen el lehet kapni. Csecsemőkorban, ha
már az anya vérében is jelen volt. Véradás útján, ugyanis erre a vírusra nem
szűrik a vért. Még étteremben, evés közben is el lehet kapni, ha valamelyik
túlhajszolt szakács elvágja az ujját, s nem is tudja, hogy fertőzött. Terjedhet testnedvek útján, szexuális
úton, de néha egy csók is elég hozzá.
Folyt.köv.
https://www.youtube.com/watch?v=qF3D2oiy6YA
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése